Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова твДали ще бъда премиер в

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова твДали ще бъда премиер в
Коментари Харесай

Янев: Готов съм за премиер в още един служебен кабинет, ако е необходимо

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв

Дали ще бъда министър председател в идващото служебно държавно управление до провеждането на нови парламентарни избори е решение на президента. Но, да, в случай че е належащо, мога да извършвам тази роля още.

Това разяснява в ефира на Нова тв служебният министър председател Стефан Янев.

Да, тъй като организацията на изборите въпреки на пръв взор да наподобява рутинно деяние, не е лек развой. В същото време тази организация би трябвало да стартира задоволително рано, с цел да може да се покрият всички аспекти, добави той. 

Дали изборите ще бъдат две в едно или по настрана, ще го решат депутатите в Народното събрание. Решението е в ръцете на Народното събрание. Те насрочват президентските избори и в случай че това Народно събрание не е в положение да излъчи държавно управление, датата на президентския декрет допуска и датата на изборите. Два месеца от датата на указа. Така че тази технология е в ръцете на народните представители, уточни Янев.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР